Yapılan bir araştırmada, seyreltilmiş deniz suyuyla sulanarak yetiştirilen domateslerde, C ve E vitamini gibi sağlıklı antioksidan maddelerin çok daha yüksek miktarda oluştuğu görüldü. İtalyan uzmanlar, bitkilerin tuzluluk ya da kuraklık gibi çevresel stres koşullarıyla karşı karşıya kalmaları durumunda, kendilerini koruyabilmek amacıyla bu bileşikleri ürettiklerini söylüyorlar.
Şimdi bu durumun, yani az miktarda tuzun, diğer meyve-sebzelerde de antioksidan madde artışına neden olup olmayacağı merak ediliyor. İçme suyunun kalitesinin ve miktarının azalmaya başladığı günümüzde böyle bir seçeneğin geçerlilik kazanması, özellikle de mevcut tatlı su kaynaklarının %70'i toprağın sulanmasına kullanılıyorken, hem üreticiler hem de tüketiciler için eşsiz bir armağan olacak.